tiistai 1. huhtikuuta 2014

Mandoliinilla säestettyä viininmaistelua

Voih ja nam mitä herkkuja makuaistelle saimmekaan perjantai-iltana.



Oli viiniä sekä juustoja ja muuta pientä purtavaa lautasella. Kokeilimme siis miten viinin maku muuttuu  jos maistaa sitruunaa tai rucolaa,hunajaa tai suolaa. Melkosen jänniä vivahteita löytyi. Meillä oli 2 valkoviiniä ja 3 punaviiniä ja 1 makea jälkiruokaviini plus bonus yllärinä Italian tuliaisena Amarone ja Fragolino.



Aloitimme siitä että miten sitä viiniä sieltä lasista nuuhkitaan ja miten sitä pyöritellään suussa ja että asento on oikea. Siirryimme sitten maistelemaan eri ruoka-aineiden kanssa. Taivaassa solmittu liitto on kuiva valkoviini ja vuohenjuusto. Sekä punaviini ja voimakas mustaleimaemmental. Viimeisenä sinihomejuusto ja makeajälkiruokaviini kruunasi potin. Kananmuna ei sopinut mihinkään viiniin.



Jaakko soitteli meille mandolinia ja kertoi kirjoistaan, jotka vinkkaan tässä: Harrasta viiniä sekä Ruoasta viiniin näitä on useampi oliko jo 3 erilaista.
Jaakko tekee myös viiniretkiä ja hän saattaisi Marttojen viiniretkelle tulla oppaaksi sepäs olisi jotain se.

Nyt torstaina on Marttojen suomalaiset sapakset ruokakurssi jonne olen ilmoittautunut kivaa maistella siellä sitten itse tehtyjä herkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti