keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Makkawaa

Mikä mahtava ja kauan odotettu ilta takana. Yllättävän helpolla meni kaikki eikä suurempia mokia tullut. Ja kyllä saatiin niin maistuvaa makkaraa että kaupan jauhopöperöt jäi kyllä tältä viivalta kauas.


Ensin tietenkin aloitetaan makkaralihojen metsästyksellä. Tietenkään emme hirvimetsään lähteneet mutta Votkinille suuntasin. Sieltä possua, hirveä, broileria, silavaa ja suolta. Meillä oli siis kolme erilaista makkaraa: Choritzo, hirvimakkara ja broilerimakkra. Kuvassa jauhetaan broileria.


Tässä sitten sekoitetaan massaa ja mausteita sekä jäitä että kaikki emulgoituu keskenään eikä rasva erotu. Broilerissa ei tietenkään rasvaa ole joten lisäsimme oliiviöljyä tähän massaan. Aurinkokuivattua tomaattia, pinjansiemeniä, parmesaania sekä yrttejä. Oli kyllä hyvää makkaraa broilerimakkara. Ensi kerraksi mietin että jos thai tyyliin valkosipulia, inkivääriä, chiliä, korianteria ja kookosmaitoa. Vois lämmittää talvi-iltoina.

                                
Tässä tarkkaillaan massan sekoittumista tiukkana.


                               
Pursotusta. Suoli makkarasuppiloon ja eikun menoksi. Tässä on hyvä olla kaveri apuna tai jopa parikin. Hienosti ja tasaisesti massa sieltä suoleen livahti. Tehtiin ensin koko massasta pitkä pötkö.






Sitten kieputellaan sopivan pituisiksi makkaroiksi. Ja tässä taas blonditesti kun joka toinen pitää pyörittää toiseen suuntaan ja toinen toiseen suuntaan. Siis miten se menikään ja kuka pyörii...


Ja tadaa valmiit hirvimakkarat. Ihan kuin jostain ruokalehdestä. Niin hienoja ensikertalaisten tekemiksi. Ja hyviä.


Ei muuta kuin syömään. Viinit oli valittu joka makkaralle omat ja maistelimme niitä yksi kerrallaan. Lisukkeeksi oli avokadosalsaa, perunasalaattia ja tomaattisipulisalaattia, leipää sekä juustoja.

Jälkiruoan kruunasi suklaasalami. Ei nyt sentään salamia ja suklaata vaan suklaata ja keksiä jotka on muotoiltu salamin malliseksi. Ja oli hyvää sekin.

Makkaroissa yllätti sen helppous. Massan maustamiseen saa ja pitää käyttää mielikuvitusta sekä kannattaa paistaa koepala ja tarkistaa maku. Ohjeissa olleisiin maustemääriin lisättiin ainakin tuplat.

Sekin yllätti kuinka paljon reilu kilosta lihaa tuli makkaraa.

Nyt kaikki kaivamaan makkarakoneet esiin ja netistä ohjeet ja porukalla makkaratalkoisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti