torstai 15. kesäkuuta 2017

Grilli-ilta 8.6.2017

Saatiin hieman sateinen ja harmaa päivä grillibileisiin, mutta menoa se ei meillä Martoilla haitannut. Ihan kiva ilta oli viettää sisätiloissa hyvää ruokaa syöden ja viinejä maistellen ja seura oli tietenkin ihan parasta. Vietimme grilli-iltaa Suomi 100-v teemalla ja idea oli kutsua ystävä mukaan. Saimmekin yhden uuden Martan ja pari uutta Marttaehdokasta sekä Laajalahden Martoista vierailevan tähden.
Ja saimme todeta että 13 henkilöä on aika maksimi minun olkkarissa että mahtuu pitkän kaavan mukaan ruokailemaan.



Ideana oli grillata semmoista mitä ei aina tule tehtyä tai ensimmäistä kertaa. Listalla oli siis kampasimpukat, karitsanpaahtopaisti, broccoliini, parsa, raakamakkaroita, näitä en ollut itse grillannut koskaan. Ja hyvin onnistui kaikki, noh kampasimpukat ei saanu väriä pintaan mutta ens kerralla paremmalla onnella. Broccoliinit ja pikkusipulit tuli grillissä erityisen hyviksi, että broccoliini on jatkossa mukana meillä listalla.


Grillissä oli hieman ahdasta ja onneksi minulla oli pari avustajaa jotka juoksivat keittiön ja grillin välissä, että saatiin murua rinnan alle nopealla sykkeellä ja ei tarvinnut nälässä kauan istua.


Kaikki onnistui ja mikään ei palanut tai jäänyt raa'aksi, eikä myöskään jäänyt liiaksi yli tai joku jäänyt nälkäiseksi. Sipulit loppuivat kesken koska olivat vaan niin hyviä! Kiitos Marja niistä!

Viinit olivat alkosta nuoren myyjän opastuksella valittu ja omasta mielestä toimivat todella hyvin, ehkä jälkiruokasorbettien kanssa olisi voinut olla makeampi prosecco mutta makuasioita. Lena ja Marja toivat myös alkuviinejä maisteltavaksi ja Hilkka toi veljensä tekemää kotiviiniä joka oli ihan vuosikertaa. Oli hyvää kylmänä ja eiryisesti mainittakoon että ei ollut kotiviinimäinen maku (hiiva). Veljelle terkkuja hyvä oli viini.


Ohessa menu ja viinit. Marjan tytär Sofia teki meille fenkoli, sitruuna ja aprikoosisorbetit, jotka olivat tietenkin aivan mahtavia kiitos siitä hänelle. Fenkolisorbetti oli itselle hieman oudohko tuttavuus ja en ihan ekalla kerralla syttynyt, mutta ehkä toisella kertaa. Kahvit oli tarkoitus keittää mutteripannulla mutta allekirjoittanut osti kaupasta suodatinjauhatusta joten saimme suodatinkahvit.

Onneksi Ira hoiti sihteerin tehtäviä ja saimme taas paljon uusia juttuja mitä pitää selvittää. Ensimmäinen asia oli että lukijat haluaisivat reseptejä tähän blogiin ja tarkoitus olisi nyt kartoittaa että mikä olisi paras systeemi siihen. Meinattiin että olisivat linkin takana, että halutessaan voisi käydä kurkkaamassa. Toistaiseksi ei vielä ole käytössä, mutta kesän aikana tässä ehdin tutustua ja työstämään Juurimarttojen reseptipankkia.


Kuvassa leidit rivissä ja nuorin Martta Elvi. Mummin virkkaamat kesähatut päässä.

Nyt on kesä ja lomat joten nautitaan nisstä vaikka sataisikin, silloin voi aina nukkua päikkärit ne kenellä ei nappulat unia haittaa. Itse nukun vuonna 2030 sitten, Syksyllä retki Tampereelle ja sitä suunitellaan joten ehdotuksia tulemaan. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin Juurimartta kiittää ja kuittaa. Hyvää Kesää!

Uudenmaan Marttojen sivuilta löytyy kyllä puuhaa kesällekin että sinne vaan kurkkaamaan että josko olisi tapahtumia. Ainakin seuraava on 17.6 nukutaan yö ulkona. Villa Elfvikissä Laajalahden Martat paistaa lettuja sekä Nuuksiossa on nuotiokahvila johon Juurimarttojen Lena ja Marja toimittavat syötävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti